Hajnikri - View my recent photos on Flickriver

2010. március 17., szerda

Színváltás

A kék után (mellett) most barnában utazom. Egy franciaágytakaró lesz belőle, pedig így feldarabolva milyen kicsi helyen elfér! A nagyja már készen van, holnap jön a folt-aerobik. Valahogy térdenállva, hason csúszva, fejenállva össze kell fércelnem a három réteget. Aztán e sportos foglalatosság eltörpül a tűzés heroikus küzdelme mellett. Erősen gondolkodom, hogy végre kipróbáljam azt a variációt, amikor csak darabokban teszik a vatelin a helyére és így könnyebb vele bánni a gép alatt. De még soha sem csináltam ilyet, így most féle egy kicsit. Milyen lesz, ha a közepe már le van tűzve-kukacolva és utána próbálom meg a vatelint toldani? Ki lehet rendesen simogatni a még tűzetlen foltos oldalt, nem ráncosodik? Biztosan van köztetek olyan, aki már túl van ezen a dilemmán. Szivesen vennék egy-két jó tanácsot. Előre is köszönöm. :))

6 megjegyzés:

  1. Évek óta nem varrtam franciát (kb 8 éve).
    Valahol Scottynál láttam valami megoldást erre. Pl megtűzöd 3 darabban teljesen, a hátlapját nagyobbra hagyva, aztán a 3 tűzött részt összevarrni az elején, a vatelint kézzel egymáshoz fércelni, és a picit szélesebbre hagyott hátoldalt kézzel tisztázni. Brrrr.. Inkább maradok a tolltartónál :))

    VálaszTörlés
  2. Jó ég!! Mennyi darabka! :o)

    VálaszTörlés
  3. Fú Gina ez elég bonyolultul hangzik. Egyelőre marad az eredeti egészben fércelem, tuszkolom a gép alatt.:)) Mi az hogy tolltartó??!! Mobiltok!! Abba még zipp sem kell. :DD

    Abile! Hát szerintem nem is teljesen normális a foltos nép.:D Vesz több szép nagy darab anyagot, aztán neki esik és ilyen apró fecnikre szabdalja. Aztán neki esik és összevarrja megint egy nagy darabbá. Aztán neki esik ..... a falnak a fáradtságtól. :DD

    VálaszTörlés
  4. Katafától kérj tanácsot, szerintem járható út, bár még én sem cisnáltam. Inkább gyömyöszköltem, de a rongyo sitene sokszor volt emlegetve... :)

    Mondtam már, mennyire jó lett a kék bentobox?
    Ez is az?

    Meg annak is örülök, hogy megblogosodtál :)))

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem nálam is marad a szentségelős megoldás, abban már jártas vagyok. :D

    Ez a barna nem bento lesz, de még nagyon fenem az ollómat egy másikra.

    VálaszTörlés
  6. b_ildiko Kecskeméten magyarázta néhány éve, ő hogyan varrta.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails