2010. április 16., péntek

Gépi szabadkezes tűzésEgy szó van rá: imádom. Nem is tudom, hogyan tűztem régen, mielőtt erre rátaláltam volna.

Annyi lehetőség rejlik benne, hogy az valami hihetetlen. Ugyanakkor tudom, hogy nem mindenkinek áll rá a keze a gépi szabadkezes tűzésre. Megfigyeltem egy alapvető hibát. Nem merik gyorsan járatni a gépet ill. a tűt. Pedig szerintem pont ez a lényeg. Bátran engedni kell a gépet, hagy járjon. Minél lassabban jár, annál nagyobbak lesznek az öltések az esetek többségében. Nagy öltésekkel nem lehet szép íves vonalakat varrni, mert szögletesek lesznek a kanyarok.

Az jutott eszembe, hogy a Meskára felteszek néhány tűzött, festett anyagot. Hátha valaki kedvet kap hozzá. A fenti képeken az első ilyen gazdára váró darabot láthatjátok. A részletek a boltomban.

7 megjegyzés:

 1. Olyan szépek!!! Nagyon felizgattak a képeid. Most az én kisfiam is apás hétvégén van, a barátnőm pedig ezekben a pillanatokban vett nekem talpat a tűzéshez. Alig bírom kivárni hogy ideérjen. Egész éjjel varrni fogok!!! Köszönöm az ösztönzést! :o)

  VálaszTörlés
 2. Szivesen. Majd mutasd meg, hogy sikerült. :))

  VálaszTörlés
 3. Ezt ismered, drága?
  http://freemotionquilting.blogspot.com/
  Ha nhem, nagyon fogod szeretni.

  Tervezem, hogy végigvarrom az összeset. :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörűek! Eddig még a kukacoláson kívül máshogy nem tűztem, úgyhogy gyakorolnom kell bőszen, mert ilyen szépeket én is akarok!!! :)

  VálaszTörlés
 5. Én is nagyon szeretem ezt a fajtát.
  Nagy ötlet, hogy felteszed a MESKÁ-ra.

  VálaszTörlés
 6. Szia! Hol lehet Textima géphez ilyen rugós talpat kapni??? Ki szeretném próbálni ezt a technikát! Köszi

  VálaszTörlés
 7. Bocsi Katalin, de most vettem észre a kérdésed. Viszont válaszolni nem igen tudok rá. :( A varrógép alkatrészes boltokat kellene megkérdezni, hogy van-e ilyen géphez talpuk.

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails