2014. február 13., csütörtök

Szerelmes lakatosinas ;)

Azon tanakodtam, ha már itt ez az újdonsült szerelmes ünnep, ki kellene találni valamit, ami illik ehhez a naphoz. És ha már itt ez a habos-diós finomság, ami napok óta motoszkál a fejemben, miért ne léphetnének frigyre Valentin-nap tiszteletére. :)
 Az eredeti formát megváltoztatva, megpróbáltam szív alakú sütit összehozni. Íme a végeredmény: A szerelmes lakatosinas. :D

 Ha kedvet kaptál megsütni, gyorsan ideírom a receptet:

Lakatosinas:

Tészta:
- 20 dkg ráma
- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- kevés tej és cukor az élesztő felfuttatásához.
Töltelék:
- 20 dkg darabolt dió
- 20 dkg kristálycukor
- 4 tojásfehérje
A habbal kell kezdeni, gőz fölött keményre verem, belekeverem az apróra tört diót. Legegyszerűbb, ha a diót egy zacskóba teszed és klopfolóval szétnyomkodod. A habot hűtsd ki!!!
A tésztát két darabra osztom, 3-4 mm-esre nyújtom, megkenem a a diós habbal, feltekerem. Ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle, de mielőtt a tepsibe teszem, tekerek rajta egyet. Ilyen a tányér bal szélén látható süti. :) Forró sütőbe teszem, közepes lángon világos barnára sütöm. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails