Hajnikri - View my recent photos on Flickriver

2015. január 14., szerda

Piros fecnik, avagy a hóhért akasztják :D

Nálam is megvolt az év végi varrós szoba rendberakás. A nagy pakolászás közben természetesen a fecnis doboz is a kezembe akadt. Minden évben elhatározom, hogy koptatok belőle, uram bocsá, még el is fogynak a fecnik. De persze ez csak hiú ábránd, vagy csak osztódással szaporodnak titokban. ;)

Elsőként a piros anyagos tasakot vettem elő, mert ebben volt a legkevesebb maradék. Nem is futotta másra, csak erre a tolltartóra.
És sikeresen el is követtem vele azt a hibát, amit a tűző tanfolyamokon mindig elmondok. A megfelelő színű cérna megválasztása. Nem mindig jó, ha elütő színű cérnát használunk. Nekem jobban tetszene, ha piros cérnával tűztem volna, de már nem volt kedvem kibontani.
Meg különben is, így legalább meg tudom mutatni, hogy mit ne tegyetek. :)
Elég mozgalmas maga a foltos rész is, nem hiányzott rá a fehér tűzés, így nagyon nyüzsis lett. Szerintem. A következő fecnis darabnál már biztosan színben passzoló cérnát fogok használni, tanulva saját hibámból. :)
Ti meg, okosak lévén, tanuljatok az hibámból, és varrjatok nagyon szép fecnis darabokat! :D

5 megjegyzés:

  1. Ne hülyéskedj, egyáltalán nem nyüzsis, ennyi belefér. Szerintem jobb, mint pirossal, de ez csak az én véleményem :) Mivel te csodásan tűzöl, direkt jó, ha látszik!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is, jobb így! Olyan, mintha mintás szívecskékből varrtad volna össze! :-)

    VálaszTörlés
  3. Így a jó! A cérna összetartja :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is jó lett, sőt, engem a tűzés fogott meg elöször :)
    Bárcsak nekem is így menne, pont tegnap próbálkoztam, de nem tudom jól beállítani a gépet... vagy alul vagy felül varr csúnyán...

    VálaszTörlés
  5. Próbáltad már, hogy nem állítod szana-szét a gépet? Csak az öltéshosszt vedd le és az alsó anyagtovábbítót engedd le. Vannak gépek, amik nem szeretik, ha piszkálják a beállításaikat. Sőt én is tűztem már úgy, hogy elfelejtettem kilazítani a gépet. :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails